Ekonomi

Payoneer Birinci Çeyrek Sonuçlarına Göre %12 Yükseldi, Öngörü Aşıldı

NEW YORK – Dünya çapında küçük ve orta ölçekli işletmeleri güçlendiren lider bir finansal teknoloji şirketi olan Payoneer Global Inc. (NASDAQ: PAYO), hem kazanç hem de gelirle analist beklentilerini aşarak güçlü bir ilk çeyrek bildirdi ve 2024 yılı için iyimser bir öngörü yayınladı.

Şirketin ilk çeyrek hisse başına kazancı (EPS) 0,08 dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam analist tahmini olan 0,05 dolardan 0,03 dolar daha yüksekti. Çeyrek gelirleri de güçlü bir performans sergileyerek 228,2 milyon $’a ulaştı ve 211,59 milyon $’lık konsensüs tahminini önemli ölçüde aştı.

Bu performans, B2B hacmindeki %33’lük artış da dahil olmak üzere hacimdeki %21’lik büyümenin etkisiyle gelirde yıldan yıla (YoY) %19’luk bir artışı temsil ediyor. Şirketin net geliri önemli bir sıçrama göstererek bir önceki yıla göre %265 artışla 29,0 milyon dolara ulaştı. Düzeltilmiş FAVÖK de geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %68 gibi önemli bir artış gösterdi.

Payoneer’in CEO’su John Caplan, güçlü çeyreği tüm kanallardaki büyümeye bağlarken, özellikle daha yüksek alım oranına sahip B2B ve Satıcı Hizmetleri işletmelerindeki daha hızlı büyümeye dikkat çekti.

Şirket ayrıca aktif İdeal Müşteri Profillerinde (ICP’ler) %8’lik bir artış ve Payoneer kartlarına yapılan harcamalarda bir önceki yıla göre %34’lük bir artış bildirdi.

Şirketin hisseleri bu haberlere olumlu yanıt verdi ve hisseler %12 oranında yükselerek yatırımcıların şirketin gidişatına olan güvenini gösterdi. Piyasanın iyimser tepkisi, şirketin sonuçlarına ve Payoneer için yıla güçlü bir başlangıç sinyali veren rehberliğin aşılmasına bağlı.

İleriye dönük olarak Payoneer, 2024 yılı gelir beklentisini 895 milyon ila 905 milyon dolar aralığına yükselterek 882,8 milyon dolarlık analist konsensüsünün üzerine çıktı. Bu aralığın orta noktası olan 900 milyon dolar, fikir birliğinin oldukça üzerinde ve şirketin performansı için yükseliş görünümüne işaret ediyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Payoneer’in Mali İşler Müdürü Bea Ordonez, şirketin ikinci çeyreğe ve yılın geri kalanına girerken yakaladığı ivme konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Şirketin müşteri kazanma ve elde tutma, finansal yapıyı geliştirme ve hızla büyüyen B2B pazarına girme çabalarını olumlu rehberlik için kilit faktörler olarak vurguladı.

Yatırımcılar ve analistler Payoneer’in performansını, özellikle de şirketin büyüme fırsatlarından nasıl yararlandığı ve dinamik küresel finans ortamını nasıl yönlendirdiği konusunda yakından izlemeye devam edecekler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu